Single Blog Title

This is a single blog caption

En företagare med passion för kläder!

Hej Linda Vinsa, Lauras kläder.

Hur föddes idén att starta eget?

Egentligen hade jag inte någon plan att starta eget men då dök erbjudandet upp om att ta över Lauras. Och det kändes som ett självklart val. Det har gett mig möjligheten att komma tillbaka och leva i Överkalix efter några år i Luleå.  Jag har arbetat med e-handel och underkläder men såg utmaningen med att driva klädesaffär.  I juli har jag ägt Lauras i 1 år.

Vad är det roligaste med att vara företagare?

Det roligast är mötet med kunderna. Lära känna kunderna. Att få serva och hjälpa till. Det är också kul att få bestämma och driva utvecklingen i sitt eget företag.  Jag får göra allt från ax till limpa. Det är stor skillnad att vara anställd och driva eget.  Varje dag får jag lära mig något nytt.

Vilken/Vad är den största utmaningen som företagare?

Utmaningen ligger i att köpa in rätt kollektioner, färger och också hur jag kan tillgodose flera kundsegment med mina val. Det är både positivt och utmaning att ha friheten att planera sin vardag. Det blir många och långa pass och det innebär att man måste omge sig med bra personer som kan hjälpa till och det har jag.

Vad är det bästa med att vara företagare i Överkalix?

Det är väldigt enkelt.  Närheten till kunder och även till andra företagare är bra.  Alla är väldigt hjälpsamma.  Det är också kul att vi är många unga företagare.

 

Stort tack Linda och NBA önskar dig ett bra företagarår 2017!

 

/Vid pennan Renée Lundgren Sandle, Affärsutvecklare North Business Arena, Överkalix.

X