Single Blog Title

This is a single blog caption

En passionerad företagare med vår fyrfota vänner som kunder!

Fyra frågor till företagare i Överkalix

I början av februari fick ni stifta bekantskap med Mohammad Shammout när han var på väg att starta Pet Blanche, hundpensionat. Nu har han startat företaget och drivit det sedan maj 2017. Vi är nyfiken på hur han har det nu.

Hur är det idag?

Det är bra, jag har startat min verksamhet och fått flera kunder. Jag bygger och förbättrar hundpensionatet så mina kunder ska ha en bra och meningsfull vistelse hos oss här på Pet Blanche.  Vi har redan kunder från stora delar av Norrbotten och flera som kommer från Överkalix.  Så klart är det mycket arbete när man startar och ska få igång verksamheten men det är roligt och jag älskar djuren som kommer till oss.

Vad är det roligast med ditt jobb?

Det är att få möta mina kunder och att alla är olika personligheter som har olika behov och krav.  Mina kunder är djuren som kommer till oss på Pet Blanche och det ger så mycket att få ha dem runt omkring mig.  Det krävs mycket planering både beroende vem som är hos oss kring motion, mat och aktiviteter. Vem trivs med vem och vilka kan funka tillsammans.

 Vilken/Vad är den största utmaningen som företagare?

Det är att få tiden att räcka till i den utsträckning man vill. Precis som att det är det roligaste är det också en utmaning att få till planeringen beroende vem som är hos oss kring motion, mat och aktiviteter. Vem trivs med vem och vilka kan funka tillsammans. Tiden ska räcka till byggnationer, förbättringar och omvårdnad av hundarna (just nu har vi även en katt hos oss) och till nödvändig administration så som ekonomi, marknadsföring och införsäljning.

 Vad är det bästa med Överkalix?

Alla är så hjälpsamma och vill att man ska lyckas.  Det finna alltid någon som kan bistå med antigen ett verktyg eller en hjälpande hand.

Stort tack Mohammad och NBA önskar dig lycka till och önskar dig ett bra fortsatt företagarår.

 

/Vid pennan Renée Lundgren Sandle, Affärsutvecklare North Business Arena, Överkalix.

X