Single Blog Title

This is a single blog caption

I veckans fyra frågor möter ni….

Hussein och Shapol Seifour, Köket – Restaurang – Pizzeria, Överkalix

Hur föddes idén att starta eget?

Jag, Hussein var företagare i Kurdistan. När jag kom till Sverige så började jag arbeta inom restaurangbranschen.  Jag, Shapol träffade Hussein här i Sverige och när han startade företaget så hängde jag på. Vi har haft företaget i 10 år nu och har 4 anställda inklusive oss själva.

Vad är det roligaste med att vara företagare?

Drivkraften är att skapa ett bra liv för oss och familjen, Med eget företag har man friheten att planera och utforma sin vardag.  Vi får möjligheten till roliga uppdrag och uppgifter. Jag, Hussein, har varit mentor till flera företagare, som startar upp inom restaurangbranschen.  Jag, Shapol, har kunnat arbeta med bland annat catering av kurdisk mat för olika grupper.

Vilken/Vad är den största utmaningen som företagare?

Det är både positivt och utmaning att ha friheten att planera sin vardag. Det är ett stort ansvar och det kan bli stressigt vissa dagar. Speciellt i början fick vi jobba hårt för att få allt att gå ihop. Det blir många och långa pass och det innebär att man måste omge sig med bra personer som kan hjälpa till. Nu har vi stöd av varandra och det är bra. Det gäller också att ha en plan B  – att planera framåt för att kunna anpassa och göra rätt saker.  Det kan vara svårt att göra denna plan när man har fullt upp.

Vad är det bästa med att vara företagare i Överkalix?

Det är ett litet samhälle så det är lätt med kontakter och närheten till kunderna.

Stort tack Hussein och Shapol och NBA önskar er ett bra företagarår 2017!

 

/Vid pennan Renée Lundgren Sandle, Affärsutvecklare North Business Arena, Överkalix.

 

X