Single Blog Title

This is a single blog caption

Kraftsamling & Brainstorm i Pajala blev succé

Kraftsamling den 17 maj som arrangerades i ett samarbete mellan North Business Arena, Arbetsförmedlingen, Pajala Kommun och gruvbolagen blev en succé. Under förmiddagen hölls en rekryteringsmässa driven av arbetsförmedlingen med 34 deltagande företag och cirka 700 besökare.

Efter rekryteringsmässan hölls en brainstorm som drevs av North Business Arena. Brainstormingens syfte var att lyfta affärsidéer med potential som finns inom Pajala Kommun och Regionen. Under mötet deltog 47 personer som alla var ivriga med att lyfta idéer och förslag. Målet med mötet var att nå 40 potentiella affärsidéer. Resultatet blev hela 138 potentiella affärsidéer. En panel fick vid mötet ta ut sex affärsidéer för att lyfta till vidare diskussion inom församlingen. Många tankar och funderingar kom fram genom den öppna dialogen. Efter diskussionerna gjordes även en ad-hocanalys av de sex utvalda idéerna genom att värdera kostnad kontra effekt. Mötet spred direkt ringar på vatten och flertalet intressenter tog direkt kontakt med North Business Arena för att utforska vissa idéer närmare.

Arbetsgruppen för Kraftsamling Pajala den 17 Maj är mer än nöjda med utfallet och nu får man inte tappa fart! De potentiella affärsidéerna som framkom ska sammanställas och en initialanalys kommer att utföras gällande kostnad kontra effekt för idéerna. Därefter gäller det bara att hitta entreprenören och kapitalet!

X