Single Blog Title

This is a single blog caption
Siv Thuresdotter, grundare av QBN

Affärsnätverk för kvinnor nätverkade i Arvidsjaur

Under helgen besökte delar av det kvinnliga affärsnätverket ”Quality Business Network” (QBN) Arvidsjaur:
-Vi vill utvidga vårt kontaktnät, ha trevligt tillsammans och lära känna ny spännande människor, sa grundaren och ledaren Siv Thuresdotter.

Därför passade projektet North Business Arena i Arvidsjaur på att bjuda in till en kväll med ämnet kvinnors skaparkraft och företagande. Cirka femtio deltagare från Arvidsjaur, Arjeplog, Malå och Quality Business Network träffades, inspirerades och nätverkade.

Siv bor numer i Göteborg, men kommer ursprungligen från Arvidsjaur. Medlemmar i QBN (Quality Business Network) finns både nationellt och internationell, som erbjuds regelbundna nätverksträffar och event i Göteborg, Stockholm, Södertälje, Kroatien och Palma de Mallorca. Torsdagens arrangemang är första gången QBN deltar i ett nätverksevent i norra Sverige:
-Responsen inför kvällen har varit bra, vi har fått in 50 anmälningar, såväl från orten som från grannkommunerna, säger Ann Engberg från arrangören North Business Arena Arvidsjaur.

Det har funnits nätverk för kvinnor i Arvidsjaur tidigare, men inte under senare år:
-Därför åkte min kollega och jag till Arjeplog för att vara med på deras fantastiska Ladies Night och se hur de jobbar där, som en förberedelse inför att bygga något eget om det finns intresse för det, säger Ann.

Hon säger vidare att den här kvällen ger dem möjligheten att träffa QBN och höra hur de jobbar:
-Extra roligt är att det finns nätverk även från Malå här i kväll som också har lovat berätta mer om sin verksamhet. Så vi samlar helt enkelt goda exempel.

Planen är att anordna en workshop lite senare i vår för att jobba fram hur ett nätverk här i Arvidsjaur skulle kunna se ut och fungera. Det betyder att de som inte hade möjlighet att vara med ikväll får ytterligare en chans.

Siv ser kvällen som en form av rekognoseringsresa:
-Jag vill undersöka intresset för ett större event. Det skulle vara jätteroligt att få arrangera ett sådant här i min uppväxtort, där det finns i huvudsak småföretagare.

Siv och QBN anser nämligen att det är viktigt för småföretagare att kunna träffas och utbyta erfarenheter:
-Det genererar inte enbart affärer utan ger även inspiration.

Visonen är att Quality Business Networks ska bli Sveriges bästa affärsnätverk:
-Vi vill vara en förebild och visa att medvetet och strategiskt nätverkande ger hållbarhet och lönsamhet. Ju fler som lär sig att nätverka medvetet och strategiskt desto fler framgångsrika företagare!

Uppdraget är att stärka entreprenörskvinnor i sin roll som företagare och ledare genom att erbjuda mötesplatser för utbyte av kontakter, kunskap och utveckling. Exempelvis erbjuda utbildningstillfällen i professionellt nätverkande och referensmarknadsföring i syfte att skapa affärer och lönsamma samarbeten för våra medlemmar.

Torsdagskvällen inleddes med mingel där alla fick presentera sig själva helt kort följt av en gemensam middag med miniföreläsningar, presentationer och diskussioner. Fredagsförmiddagen ägnas till studiebesök hos Ateljé Nymånen och slädhundskennel, där Birgitta Sandin berättade om sin resa som företagare.


Ateljé Eliza Design, Elisabeth Amnäs, Kungsbacka och konsulten Gerd Wallin, Södertälje, visar kläder för Birgitta Sandin, Nymånen Auktsjaur. Foto Kent Norberg.

-Häftigt att få visa upp min hembygd för vännerna i nätverket som följt med från Göteborg, Västerås, Stockholm, Södertälje och Lövånger. Men nu ska vi åka hem och summera den här kvällen, för att se om det kan finnas förutsättningar för ett kommande större event i Arvidsjaur.
-Det blir i så fall den här årstiden nästa år, säger Siv.

X