Single Blog Title

This is a single blog caption

Möt ägarna till en av E10:ans landmärken!

Hej Sebastian, Frida och Freddy Cramling, Nilles Bar & Camping!

Hur föddes idén att starta eget?

Tanken var att Sebastian skulle ta över Nilles. sedan föll det sig naturligt att vi, Frida och Freddy även gick in som delägare.  Vi kommer från en familj som drivit företag i flera generationer så det var aldrig någon främmande tanke att driva eget.  Jag, Sebastian har arbetat på Nilles i 10 år innan och  Frida har arbetat 3-4 år så vi visste vad vi gav os in på när vi tog över i januari i år. Förnärvarande är 4 personer anställda.

Vad är det roligaste med att vara företagare?

Drivkraften handlar om att utveckla verksamheten och ta Nilles vidare i utvecklingen. Att ha eget företag gör man får bestämma vilken riktning vi ska gå mot. Till viss del också en frihet att utforma sin vardag och att se att ens tankar och drömmar går att leva på.

Att få utmana sig själv och ser hur långt man kan nå.

Vilken/Vad är den största utmaningen som företagare?

Att få allt att gå ihop. Det blir många och långa pass och det innebär att man måste omge sig med bra personer som kan hjälpa en med ex.vis ekonomi, administration osv. Nu har vi stöd av varandra och av vår familj så det är bra.

Vad är det bästa med att vara företagare i Överkalix?

Behöver man hjälp sitter det aldrig fast. Det som också är bra är att när man gör bra saker (läs god mat) så sprider det sig snabbt och vi får fler matgäster även från orten.  Vi är flera unga företagare som verkar i Överkalix och det är också bra. Man känner alla på ett eller annat sätt.

Stort tack Sebastian, Frida och Freddy och NBA önskar er ett bra företagarår 2017!

/Vid pennan Renée Lundgren Sandle, Affärsutvecklare North Business Arena, Överkalix.

X