Single Blog Title

This is a single blog caption

Möte med en av North Business Arenas affärsutvecklare!

Fyra frågor till en affärsutvecklare!

Hej Renée Lundgren Sandle, Affärsutvecklare i Överkalix

Vad gör du?

Just nu pågår starta-eget workshops här i Överkalix för de som startat eller fundera på att starta företag.  Vi har två träffar kvar.  Jag stöttar också företagare med investeringsansökningar och/ eller andra företagsstöd.  Mycket handlar om dialog för utveckling av företag och företagare. Vad behöver de för att växa och utvecklas? Vad har de för behov av personal och andra resurser?  Lönsamhetsfrågor? Vad ska man satsa på? Genarationsväxling. Genom North Business Arena erbjuder vi företagare möjlighet att bygga nätverk, hitta nya marknader och kunder.  Det kan vara inbjudningar till Upphandlingsdagar, Industridagarna i Norr, East West Arena , Studiebesök och kompetenshöjande insatser.  Jag kan vara ett bollplank och länk till andra aktörer för våra företagare.

Vad är det roligaste med att vara affärsutvecklare?

Det är så klart att möta alla företagare med olika behov.  Den ena dagen är inte den andra lik.  Att få stångas tillsammans med företagare för att hitta just dennes potential och möjligheter för tillväxt och utveckling.  Det är också en riktig häftig känsla när man ser att de med drömmar om eget företag också kan realisera dem och se hur de växer med uppgiften.

Vilken/Vad är den största utmaningen för din som affärsutvecklare?

Affärsutveckling sker ofta i det tysta och ibland med små insatser men som ger en riktig kick-back för företagen och företagarna.  Det gör att omgivningen inte allt ser och förstår det arbete som läggs ned.  Beroende på vad som ska göras så tar ofta processerna tid och resultaten ligger kanske längre fram. Företagare i dag har inte alltid den tiden – de har fullt upp med att producera och har svårt att frigöra tid för utveckling.  Idag så lever vi en snabb föränderlig värld och det gäller att ha tiden att hänga med.

 Vad är det bästa med att vara affärsutvecklare i Överkalix?

Överkalix har en tradition av företagande.  Vi har de tre första månaderna sett en fortsatt uppgång i nyföretagande så vi fortsätter där vi slutade 2016. Vi har solida företag och många unga företagare som ser en framtid i Överkalix.  Det finns också en närhet till företagen vilket gör att man får snabb återkoppling på ens arbete.

Stort tack Överkalix företagare för att vi tillsammans med er får möjligheten att utveckla Era verksamheter och NBA önskar Er ett bra företagarår 2017!

 

/Vid pennan North Business Arena, Överkalix.

X