Single Blog Title

This is a single blog caption

Till alla unga, driftiga och kreativa Gällivarebor

I Gällivare finns massor med företagsamma, kluriga och duktiga människor. Här finns många unga som vill driva sitt eget företag, styra över sin vardag och sätta sin egen prägel på sitt arbetsliv. Nu satsar North Business Arena ännu mer krut på att lyfta fram, stötta och supporta alla unga som vill driva, utveckla eller starta företag.

Alice Wikner ska jobba med att locka fram ungas entreprenörsskap.

Som en del i satsningen på unga finns Alice Wikner med som en i North Business Arenas team från och med 14 augusti. Hon beskriver sig själv som en pratglad och sprallig tjej som gärna är ute med hunden Sally och gillar när det händer saker! Hon kommer från början från Härnösand men älskar Gällivares natur.
Alices första uppgift är att hålla i idétävlingen InUngIn i Gällivare. Tävlingen är ett initiativ som startade i Jokkmokk för ett par år sedan.
— Vi ser ett tydligt mönster där många av de ungdomar som kommer in med idéer gärna tar del av stöttning med kunskap om hur man driver ett företag faktiskt också lett till att de tagit steget och startat en egen verksamhet. Det kan vara som en bi- eller deltidssyssla, men även som heltidsverksamhet, säger Sandra Cerboni som jobbat med tävlingen i Jokkmokk under flera år. Genom North Business Arena anordnas deltävlingar i alla åtta deltagande kommuner. Varje vinnare går vidare till en regionfinal som anordnas i Jokkmokk den 8 december.

North Business Arena är samverkan mellan Kiruna, Gällivare, Jokkmokk, Pajala, Övertorneå, Överkalix, Arvidsjaur och Arjeplog, och arbetar för att skapa nya affärsförbindelser och nätverk bland små och mellanstora företag, underlätta nystarter, leda utvecklingsprocesser som för företagens tjänster och produkter framåt.

— Vi vill satsa mer på de unga, vi vill att de ska skapa sina nätverk, men också bli en del i de redan befintliga nätverken och kunna ge dem den support de vill ha. Tanken med tävlingen är få ungdomar att hitta och tro på sin egen företagsamhet oavsett om de startar företag eller inte. Det är en vinst för både samhälle och individ, säger Pia Nyberg Nilsson, projektkoordinator.

PS. Ung kan man vara hela livet men för att få tävla i InUngIn ska man ha fyllt 18 men inte 31. Läs mer om North Business Arena och tävlingen InUngIn

X